Boost up your libido… Met een afrodisiacum, een lustopwekker. Ze zijn er in natuurlijke vorm, in voedsel en drankjes, maar ook als legale pillen en poeders. Een zinnenprikkelend overzicht.


Al sinds het prille begin van de mensheid is er een drie-eenheid die zonder twijfel tot aan het einde der tijden geheiligd zal worden... Macht, en plat gezegd de Duit en de Fluit. Toen wij hier in de lage landen nog in berenvellen de Rijn afzakten, was er in het Verre Oosten al sprake van een grote beschaving. En ja, zoals het spreekwoord al zegt: hoe groter geest, hoe groter beest. Met meedogenloze hunkering werd er dus gejaagd op alles wat maar een hoorn heeft, het fallussymbool bij uitstek natuurlijk. De gedachtegang was (en is trouwens helaas nog steeds) dat hoorns in gemalen vorm garant staan voor ongekende erecties. Hoorns van neushoorns, geweien van herten en steenbokken maar ook bijvoorbeeld gemalen tijgerpenissen en schedels van gazellen... Voor een Oosterling staan de (uiteraard peperdure) poeders ervan voor magische oerkrachten. Wat overigens nooit bewezen is.
 

LIEFDESEXLIXERS

Het woord afrodisiacum is afgeleid van Aphrodite, in de Griekse mythologie de Godin van de vruchtbaarheid, de zinnelijke liefde en de schoonheid. Zij rees op uit het schuim van de zee toen de geslachtsdelen van Uranus in de golven verdwenen nadat ze door zijn zoon Kronus waren afgesneden. Heel poëtisch eigenlijk en tegelijkertijd wreed en gruwelijk, dus perfect passend bij een afrodisiacum, waarbij het toch om iets heel basaals, ja bijna dierlijks gaat: De Daad, in zijn wellustigste vorm.
Hier bij ons in het Westen zijn door de eeuwen heen vooral voedsel en drankjes beproefd op eventuele stimulerende krachten. Op markten en door marskramers werden van oudsher zogenoemde Liefdes Elixers verkocht, altijd op basis van een oeroud maar beproefd geheim recept. ‘Tuurlijk, zul je dan zeggen. Toch bestaan er wel degelijk voedingsmiddelen die de lust opwekken. Hierbij een lijst:

 

GREEN AND MEAN


Asperges ­– Die vorm alleen al hè... Die doet toch ergens aan denken. Alleen niet zo dun en slierterig, mogen wij hopen. Wetenschappelijk is bewezen dat deze groente lustopwekkende eigenschappen heeft. Asparagine stimuleert de urinewegen, terwijl asparticzuur vermoeidheid doet verdwijnen. Proeven met deze stoffen toonden aan dat het een natuurlijke libido booster is.

 

Basilicum – Rijk is de historie aan legenden en symboliek rondom basilicum. Zo zou basilicum op Haïti een symbool van de liefdesgodin Erzulie zijn, in Mexico een middel om een geliefde aan je te binden, in Roemenië een geschenk dat officieel de verloving bezegelt, en als in Italië een vrouw een minnaar zoekt, dan zou ze een hele basilicumplant voor het raam moeten zetten. Is het de geur, die een sterk erotiserend, ja zelfs onweerstaanbaar effect zou hebben? Of is het de gunstige werking op onze spijsvertering?

 

Bleekselderij – In het oude Rome stond selderij symbool voor bordelen. Need we say more? Actieve bestanddelen zijn de geurstoffen androstenon en androstenol. De Fransen stellen dat als vrouwen wisten wat bleekselderij doet met een man, ze gelijk naar de markt zouden hollen.

 

Tomaten – Worden door de Fransen ook wel Pommes d’Amour genoemd. Niet alleen het eten ervan, ook ermee gooien is lustopwekkend. Elk jaar wordt in de Spaanse stad Buñol in de laatste week van augustus het La Tomatina festival georganiseerd, waarop 50.000 vooral hitsige jongeren afkomen. Zo’n 150.000 kilo tomaten vliegt door de lucht, en weldra waadt een halfnaakte massa wellustig door zeeën van rood. Mogelijke verklaring? Ze bevatten nogal wat beta-carotene, dat in ons lichaam wordt omgezet in vitamine A. En dat is een aanjager van de testosteronproductie. 

 

Ook aanbevolen: avocado; broccoli; komkommer (of zou het de vorm zijn?); pompoenzaden (rijk aan zink, dus goed voor de spermakwaliteit); spinazie

 

HOT AND SPICY


Chilipepers – Hete gerechten stimuleren het zenuwstelsel en dat zorgt voor heftiger seks. Het werkzame stofje in de pepers, capsaïcine, zorgt bovendien dat er endorfinen vrijkomen, en die geven een goed gevoel. Kortom, een gedroomde combi.

 

Gember – Het is een oude wijsheid: gember verhoogt de bloedtoevoer naar de genitaliën. Hoe het precies werkt, ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Yaoundé (ja, daar heb je ze weer, die Chinezen!). Zij stellen: Gember verhoogt de aanmaak van testosteron. Nadat zij ratten negen dagen extra gember hadden gegeven, bleken de testikels van de dieren zwaarder geworden.

 

Knoflook – Niet eten voor het uitgaan, maar mits slim ingezet is knoflook een dijk van een afrodisiacum. Het bevat antioxidanten en zwavelhoudende stoffen zoals allicine, dat de bloedstroom en het libido verhoogt. Ander werkzaam bestanddeeltje is selenium, een goedje dat de spermakwaliteit verbetert.

 

SURF AND TURF


Kaviaar – De eerste kaviaar-eters, de Perzen, waren ervan overtuigd dat hun potentie en uithoudingsvermogen door kaviaar verbeterden. Wij, als regelmatige consument, hebben geen bewijzen van het tegendeel gevonden.

 

Oesters ­­– Ze hebben niet alleen de vorm van het vrouwelijk geslachtsdeel, ze smaken er ook naar. Dat vele natte, dat ziltige... Food werkt in op je mood. Volgens de overlevering at de roemruchte Italiaanse vrouwenveroveraar Casanova minstens vijftig oesters per dag at. Het hoge zinkgehalte was immers goed voor de zaadproductie. Naast oesters zijn ook mosselen en andere schaaldieren rijk aan zink, proteïnen, vetten, calcium en fosfor, waardoor ze op de driften inwerken.

 

Ook aanbevolen: biefstuk; kreeft (het favoriete voedsel van Aphrodite); tonijn (alleen al vanwege de rode kleur!)

 

SUGAR ME


Chocolade – In de zeventiende eeuw dachten ze dat je van chocolade onbedwingbare zin in sex kreeg. In kloosters mocht dan ook geen chocola worden gegeten. De monniken zouden zich immers niet meer in bedwang kunnen houden. Cacao bevat alkaloïden (familie van cafeïne), die een opwekkend en ontspannend effect hebben en ook euforisch maken. Er zitten kleine hoeveelheden van een stof in die gelijkenissen vertoont met wat in cannabis zit.

 

Honing – Is veel meer dan een lekker plakkerig en zoet goedje. De vitamine B bijvoorbeeld zwengelt de productie van testosteron aan, terwijl het mineraal boron een positieve invloed heeft op het lichaam als aanjager van onze verlangens.

 

Ook aanbevolen: amandel; kaneel; slagroom

 

FORBIDDEN FRUIT


Vijgen – Wie weet waren vijgen wel de oorspronkelijke verboden vruchten in het paradijs. En maakten Adam en Eva door het dragen van het vijgenblad het eerste fashion statement aller tijden. Hoe dan ook, vijgen kennen een rijke historie als afrodisiacum. Al in het oude Egypte dweepte Cleopatra ermee en ook de Grieken en Romeinen dichtten deze zachte, verleidelijk ogende vrucht allerlei plezier- verhogende kwaliteiten toe.

 

Ook aanbevolen: banaan; watermeloen (verhoogt de bloedsomloop)

 

HAAL MEER PASSIE THUIS!


Naast lustopwekkend voedsel en uiteraard drank (alcohol doet remmingen verdwijnen) zijn er ook poeders en pillen en elixers en stoute speeltjes. Niets verbodens aan, veelvuldig beproefd en gewoon legaal verkrijgbaar hier op de site van huisdrogist.nl. Scroll bij het kopje DROGIST naar onderen, naar BETERE SEX / STIMULATIE om het beste te vinden wat de industrie te bieden heeft op het gebied van libido boosters. Van PENIS XL pillen (stimuleert de groei en zorgt voor een groter, steviger en langer durende erectie), tot het alom bekende SPAANSE VLIEG HOT PASSION (door het bestanddeel Yohimbine neemt het libido toe en worden erogene zones extra geprikkeld en gestimuleerd) tot PJUR HERO PERFORMANCE SPRAY. Deze naam zegt eigenlijk alles al en doet wilde fantasieën ontwaken maar ook bewaarheid worden.
Mooi en opvallend is ook het grote aantal producten gericht op vrouwen. Wat te denken bijvoorbeeld van de JO ATOMIC VERWARMENDE CLITORISGEL voor een heerlijk tintelend, sensationeel gevoel dat tot wel drie kwartier aanhoudt. De
G POWER ORGASME CRÈME alsook de WOMANIZER LIBERTY CLITORISSTIMULATOR behoeven dankzij hun klinkende naam weinig tekst en uitleg. Apart vermelden ten slotte willen wij hier toch de LIBIDO FEMME CAPSULES, samengesteld uit verschillende, natuurlijke Chinese kruiden en vitaminen. Het verhoogt de gevoeligheid van de geslachtsdelen, stimuleert de drift en zorgt voor het bereiken van lange, intense orgasmes. Een lekkerder Call to Action kunnen wij niet bedenken. Toch?


Aanmelden nieuwsbrief
Altijd als eerste op de hoogte.